Neler yeni

Hoşgeldiniz; Kadınlar Kulubü, Kadınlar Ne Diyor

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz.

Soru sor

Topluluğumuzdan Sorular Sorun ve Yanıtlar Alın

Cevap

Soruları Cevaplayın ve Konunuzun Uzmanı Olun

İletişim Personeli

Uzmanlarımız Sorularınızı Cevaplamaya Hazır

1 haftada 5 kilo nasıl verilir?

admin

Administrator
Yönetici
Katılım
4 Tem 2022
Mesajlar
532
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Konum
İstanbul
Web sitesi
kurumsalfirmaadresleri.com
Sağlıklı kilo vermek için genellikle haftada 0,5 ila 1 kilogramdan fazla vermemek gerekir; bir haftada 5 kilo vermek risklidir, sık sık yapılmamalıdır ve yalnızca doktorun onayı varsa böyle bir şeye kalkışılmalıdır. Bir haftada 5 kilo vermek için, her gün öğünlerinde küçük porsiyonlar halinde besleyici ama düşük kalorili yiyecekler yiyerek ve aralıklı antrenman, spor ve diğer enerjik aktivitelerle aerobik egzersiz yoğunluğunu ciddi anlamda artırarak, aldığından 4.500 ila 6.000 kalori fazlasını yakman gerekecek. Bu hem riskli hem de başarması güç bir hedef, ama yapılabilir.

1- Kalori Saymak​

Bir günde yaktığından daha az kalori al.Kilo vermenin püf noktası budur. Bu teori basit olsa da uygulaması gerçekten güçtür. 500 gram, 3.800 kaloriye denk gelir ve yedi günde 5 kilo vermek için her gün yaklaşık 700 gram vermen ve 5.300 kalori civarı yakman gerekir.
  • Bir haftada 5 kilo vermek için çok egzersiz yapman gerektiğini bil. Kendini açlığa mahkûm etmek bir seçenek değil. Hatta kendini açlığa mahkûm etmek, kilo vermeni güçleştirir, özellikle de diyetin bittikten sonra.
  • Gezinmek, merdiven çıkmak, hatta nefes almak gibi günlük aktiviteler yaparken kalori yakacağını unutma. Bunlarla çok kalori yakmazsın ama bütün kalorileri de yoğun egzersizle harcamayacağını bil.

Hedefinin aşırı derecede zorlayıcı olduğunun farkında ol. Bir haftada 5 kilo vermek istiyorsan her gün, aldığın kaloriden 5.300 kalori civarı daha fazla yakman gerekecek. Bu bir hayli fazla. Bunun cesaretini kırması değil, yalnızca haftada 5 kilo vermenin ne kadar güç olduğunu sana hatırlatması gerekiyor. Kendini çok ama çok zorlu bir yolculuğa hazırla!
  • Bunun ne kadar çok olduğu konusunda sana fikir vermesi için şöyle düşün: 72 kilodaki biri, 90 dakika boyunca futbol oynadığında yaklaşık 1.000 kalori yakar. Yani, günde yaklaşık 5.300 kalori yakmak için senin 8 saat boyunca kıran kırana futbol oynaman gerekir.
Ortalama bir insanın günde yaklaşık 2.000 kalori yaktığını bil. Yani, yiyeceklerden günde 2.000 kalori alırsan kütlen aynı kalır, kilo almazsın da vermezsin de.
  • Kilo vermeye çalışan (ki muhtemelen amacın bu) sağlıklı bir insanın, diyeti ne olursa olsun günde en az 1.200 kalori alması gerekir. 1.200 kalori alırsan, hedefine ulaşmak için günde yaklaşık 6.500 kalori yakman gerekir.

2- Diyet Yapmak​

İçecek olarak sadece su iç. Su, diyet yapanların en sıkı dostudur. Düşmanlarıysa tatlı, şekerli ya da kafeinli içeceklerdir. Sıradan bir tatlı “enerji” ya da “spor” içeceği 400 kalori içerebilir. Bu da tüm gün alman gereken kalorinin üçte biri demektir. Su hariç bütün içeceklerden uzak dur; bir içecek dışında.
  • Şekersiz yeşil çay ara sıra içilebilir. Her gün sadece su içmekten artık gına geldiyse arada bir yeşil çay içmekten zarar gelmez. Yeşil çay birçok antioksidan içerir ve 0 kaloridir; bu da onu iyi bir içecek yapar.
  • Yemeklerde çok aç oluyorsan yemekten hemen önce büyük bir bardak su iç. Bu, mideni, gerçekte olduğundan daha tok olduğuna inandıracak ve daha az acıkacaksın.
Basit karbonhidratları diyetinden çıkar. Rafine karbonhidratlar da denilen basit karbonhidratlar genellikle vücudumuz için pek besleyici değildir ve vücut bunları çok hızlı emer.[5] Diyetteyken aşağıdaki gibi basit, rafine karbonhidratlardan uzak dur:
  • Kurabiyeler, şekerler, kekler ve diğer pişmiş tatlılar
  • Bal, pekmez ve şurup
  • Beyaz ekmek, pirinç ve normal makarna
  • Paketli kahvaltılık gevreklerinin birçoğu
Basit karbonhidratların yerine kompleks karbonhidratlar koy. Basit karbonhidratların aksine, kompleks karbonhidratlar, lif ve diğer besin maddeleri açısından zengindir ve vücut tarafından sindirilip kan dolaşımına karışması çok daha yavaştır.[6] Kompleks karbonhidratlara örnek vermek gerekirse:
  • Tam tahıllı ekmek, tam tahıllı makarna, esmer pirinç
  • Mercimek gibi baklagiller; havuç ve tatlı patates
  • Kuşkonmaz ve kayısı gibi sebze ve meyveler
Yağsız protein tüket. %98'i yağsız et, %2'si yağdan oluşan et al. Derisiz tavuk göğsü al. Edamame (yeşil soya) ve tofu gibi soya ürünlerinde ve somon gibi birçok balık türünde de yüksek oranda protein bulunur.

Fast food’dan şiddetle uzak dur. Her şeyin trans yağda pişmiş olması bir yana, fast food burgerler, patates kızartmaları ve milk shake’ler (ya da burrito’lar, peynir soslu makarnalar ya da sandviçler) adeta birer tuz ve şeker bombasıdır. Bunlar hiçbir gerçek besin değeri olmayan boş karbonhidrattan ibarettir. Eğer o kiloları vermekte ve kilonu tekrar normal ölçülere getirmekte ciddiysen fast food’dan uzak duracaksın.

Kahvaltıda kral gibi, öğle yemeğinde prens gibi, akşam yemeğindeyse yoksul gibi ye. Bu sözü hiç duymuş muydun? Biraz gerçek payı var. Metabolizmana hızlı bir başlangıç yaptırmak ve öğle yemeğine kadar sana rahatça yetecek kadar enerji vermesi için erkenden kahvaltını et, sonra akşam yemeği için hızını düşür ve günün en küçük öğününü ye. İşte gün boyu kendine hazırlayabileceğin yemeklere ve ara öğün için yiyebileceklerine bazı örnekler:
  • Kahvaltı: yumurta akıyla yapılmış ıspanaklı ve tavuk göğüslü omlet, bir muz ve birkaç tane taze yaban mersini.
  • Öğle yemeği: kinoa üstüne somon biftek ve küçük bir kâse salata
  • Ara öğün: bir avuç şamfıstığı
  • Akşam yemeği: wok tavada Çin lahanası, havuç, mantar ve biber sote
  • Kilo vermene ya da daha az kalori almana yardımcı olan bazı yiyecekler şunlardır:
    • fıstık ezmesi
    • pirinç patlağı
    • taneli ufak meyveler
    • yeşil sebzeler
    • yeşil çay
    • su
    • yoğurt
    • tuzsuz kabuklu yemişler
    • badem sütü
Yediğin her şeyin kalori değerini girdiğin bir kalori günlüğü tutmaya başla. Kalori günlüğü oluşturmak ve düzenli bir şekilde tutmak, limiti ne zaman aştığını bilmene yardımcı olur. Sana hangi yiyeceklerin ne zaman işe yaradığını, tatlarının iyi olup olmadığını söyler. Nelere göğüs gerdiğinin kaydını tutar. Çektiğin cefa sona erdikten sonra geriye dönüp bunları hatırlamak çok eğlencelidir!
  • Kalori hesabı ve porsiyonlar konusunda uzmanlaş. Başlangıçta her şeyi hesaplamak zor olsa da bir süre sonra alışkanlığa dönüşecektir. Bir yiyecekte ya da öğünde kaç kalori olduğunu hesaplama konusunda kılı kırk yar. Detaycı ol! Bundan zarar görecek tek kişi sensen kendine yalan söylemeye değmez.
Kaçamak yaptığında (herkes yapar) aşırıya kaçma. Arada bir kaçamak yapıp yememen gerektiğini bildiğin bir şeyi yemende bir şey yok. Bunu herkes yapar. Ama kaçamak yaptığında abartma. Tıka basa yemenin, yemeyi abartmanın haklı çıkarılacak bir yanı yok. Bu sadece hedefini daha da zorlaştırır ve seni daha fazla yılgınlığa sürükler.
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst