- Katılım
- 4 Tem 2022
- Mesajlar
- 547
- Tepkime puanı
- 2
- Puanları
- 18
- Konum
- İstanbul
- Web sitesi
- kurumsalfirmaadresleri.com
Hamileliğin gerçekleşmesi cinsel ilişkiden sonra yaklaşık 2 ila 3 hafta sürer . Bazı insanlar hamilelik belirtilerini hamilelik başladıktan bir hafta sonra, yani döllenmiş bir yumurta rahminizin duvarına yapıştığında fark eder. Diğer insanlar hamileliklerinin birkaç ayına kadar semptomları fark etmezler.
Sabah bulantısı genellikle hamileliğin dördüncü ila altıncı haftasında başlar ve daha uzun süre devam edebilir.
Bu erken aşamada mümkün olduğundan biraz daha fazla uyumaya veya dinlenmeye çalışın. Enerji seviyeleriniz, muhtemelen, plasenta iyice yerleştiğinde, hamileliğin dördüncü ayı civarında tekrar yükselecektir.
Hamilelikte yorgunluk, en yaygın olarak demir eksikliğinden kaynaklanan anemiden de kaynaklanabilir. Hamilelikte demir eksikliği anemisinin önlenmesinde demirden zengin besinlerin tüketilmesi önemlidir. Hamilelikte aneminin tıbbi tedavisi demir takviyesi almayı içerir.
Hatta bazı kadınlar, toprak veya kağıt gibi gıda dışı maddeler için alışılmadık bir tat geliştirir. Buna "pika" denir ve bir besin eksikliğini gösterebilir. Bu gelişirse lütfen doktorunuzla konuşun.
1. haftada hamilelik belirtileri;
Hamileliğin en belirgin erken belirtileri şunları içerebilir:
- Adet gecikmesi
- Mide bulantısı ve kusma (sabah bulantısı olarak adlandırılır. Herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir)
- Göğüs hassasiyeti ve büyümesi
- Tükenmişlik hissi
- Özellikle geceleri normalden daha sık idrara çıkma
- Bazı yiyecekler için aşerme, genellikle sevdiğiniz yiyeceklerden hoşlanmama ve yemek yemediğinizde bile devam eden ekşi veya metalik bir tat (disguzi).
Hamilelik belirtileri : Adet gecikmesi
Adet gecikmesi genellikle olası hamileliğin ilk belirtisidir. Bununla birlikte, bazı kadınlar, beklenen adet döneminde hafif kanama yaşarlar.Hamilelik belirtileri : Mide bulantısı ve kusma
Sabah bulantısı tüm hamile kadınların yarısından fazlasını etkileyen bir durumdur. Semptomlar bulantı, kusma ve iştah kaybını içerir. Sabah bulantısı olan kadınların çoğu sadece sabahları semptomları yaşamazlar, tüm gün boyunca bunları yaşayabilirler.Sabah bulantısı genellikle hamileliğin dördüncü ila altıncı haftasında başlar ve daha uzun süre devam edebilir.
Hamilelik belirtileri : Göğüs değişiklikleri
Hamilelik sırasında göğüsler daha dolgun, şişkin ve hassas hale gelir. Bu değişiklikler, döneminizden birkaç gün önce fark etmiş olabileceğiniz değişikliklere benzer. Hamilelik sırasında meme başı çevresindeki cilt koyulaşır ve memedeki damarlar daha belirgin hale gelir.Hamilelik belirtileri : Tükenmişlik hissi
Aşırı yorgunluk, erken gebelikte sık görülen bir durumdur. Bu büyük olasılıkla progesteron hormonunda ki büyük artıştan kaynaklanır. Gebeliği sürdürmek ve bebeğin büyümesine yardımcı olmak için progesteron gereklidir, ancak aynı zamanda metabolizmanızı da yavaşlatır.Bu erken aşamada mümkün olduğundan biraz daha fazla uyumaya veya dinlenmeye çalışın. Enerji seviyeleriniz, muhtemelen, plasenta iyice yerleştiğinde, hamileliğin dördüncü ayı civarında tekrar yükselecektir.
Hamilelikte yorgunluk, en yaygın olarak demir eksikliğinden kaynaklanan anemiden de kaynaklanabilir. Hamilelikte demir eksikliği anemisinin önlenmesinde demirden zengin besinlerin tüketilmesi önemlidir. Hamilelikte aneminin tıbbi tedavisi demir takviyesi almayı içerir.
Hamilelik belirtileri : Sık idrara çıkma
Hamilelik, vücut sıvılarının seviyelerinde bir artışa ve böbreğin daha fazla çalışmasına neden olur. Şişen rahim mesaneye baskı yapar. Sonuç olarak, çoğu kadın hamile kaldıktan sonraki ilk birkaç hafta içinde daha sık idrara çıkma ihtiyacı duymaya başlar.Hamilelik belirtileri : İştah artışı
Hamilelikte, özellikle süt ve diğer süt ürünleri gibi enerji ve kalsiyum sağlayan yiyecekler gibi belirli yiyeceklere karşı istek çok yaygındır. Ayrıca daha önce sevdiğiniz yiyecekler için ani bir tatsızlık fark edebilirsiniz.Hatta bazı kadınlar, toprak veya kağıt gibi gıda dışı maddeler için alışılmadık bir tat geliştirir. Buna "pika" denir ve bir besin eksikliğini gösterebilir. Bu gelişirse lütfen doktorunuzla konuşun.